Mindfulness & therapie

Inzichtgevende therapie
en filosofische gesprekken

Wie ben ik?
boekmarleeneisengablauweuil-mindfulness-therapie-groningen-paterswolde

16 jaar geleden schreef ik mijn eerste gedicht en dit markeerde een wending in mijn leven. Ik ben mijn leven gaan ‘kantelen’ richting de zingeving en de spiritualiteit en heb gepoogd antwoord te vinden op de vier fundamentele vragen: Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat heb ik hier te doen en waar ga ik naar toe. 

Ik ging gedichten schrijven, boeken lezen, trainingen & opleidingen volgen, cliënten begeleiden en ik betrad de wereld van de Kunst, Muziek en Poëzie waardoor er langzaam iets in mij begon te dagen en te veranderen.

Dit ontwikkelingsproces heb ik nauwkeurig bijgehouden en er mijn levenswerk van gemaakt. Dit is het ‘theoretisch bouwwerk’ dat in de blauwe ordner beschreven staat.

Wat doe ik?

16 Jaar ben ik bezig geweest met het bouwen van mijn bouwwerk. Hierin ben ik niet bijzonder, want ooit zal ieder mens een antwoord willen vinden op dezelfde vragen. En die mens die daar Nu mee bezig is kan ik wellicht op weg helpen en de richting wijzen. Ook ik had de afgelopen jaren mensen die mij bij de hand namen en de weg hebben gewezen. Soms lopen we voor langere of kortere tijd met iemand mee, maar uiteindelijk zal eenieder -middels onderzoek, ervaring en ‘vallen en weer opstaan’- de weg zelf moeten gaan.

Mijn inspiratiebronnen
Gedicht De wind
Mijn eigen Pad

Ik heb vele spirituele boeken gelezen. Het meest inspirerend waren de boeken van Jed Mc Kenna over Non-dualiteit, De Nieuwe Wereld van Eckhart Tolle, het gedachtegoed van ‘De cursus in Wonderen’ en de nirupana’s van Nissargadatta.

Maar het waren niet alleen de spirituele boeken die mij de weg wezen, de waarheid is ook terug te vinden in de wereld van de Kunst. Ik heb me de afgelopen jaren verdiept in de grote verhalen uit de geschiedenis, autobiografieën, poëzie, opera’s, oratoria, en beeldende kunst.

Daarnaast heb ik uiteenlopende trainingen & individuele sessies gevolgd en lezingen bijgewoond met als doel ‘Mijnzelf’ te leren kennen.

“Al deze input en reflectie is door mij doorwerkt en opgetekend en na deze continue arbeid gaat er langzaam maar zeker een ander licht op de wereld schijnen.”

Hoe werk ik?

We hebben een gesprek, waarbij jij aan mij vertelt waar je tegen aanloopt. Jij geeft de input voor het gesprek, ik luister naar je en reik jou nieuwe inzichten aan. Hierdoor ontstaat er een ander perspectief, dat jij de weken erna kunt onderzoeken. Tegelijkertijd leer ik je werken met Mindfulness-oefeningen, waarmee je kunt afstemmen op jouw onmiskenbare innerlijke wijsheid. Nadat ik jou de weg heb gewezen, word ik te zijner tijd overbodig.

Voor wie?

“Een levenservaring is meestal de aanleiding om een therapeut te gaan zoeken. Dit kan variëren van het verliezen van een dierbare, een scheiding, een ziekte, ontslag, een burn-out, zwaarmoedigheid, overgewicht, verslaving etc. Je kunt er voor kiezen om deze levenservaring te gebruiken (kantelen) om ‘op een hoger plan te komen’.”

Ook al is het moeilijk te geloven, elk probleem draagt de mogelijkheid tot groei in zich! Echter, als jij dit nog niet kunt  geloven, maar wel bereid bent om dit idee ‘het voordeel van de twijfel te geven’, dan kan ik je misschien helpen. Weet dat elk probleem zich oplost als we er juist naar leren kijken.

Tarieven

Psychosociale
gesprekken
65 euro

Intervisie
gesprekken
65 euro

Cursusgroep
vier bijeenkomsten
125 euro

Uurtarief
‘In Company groep’
150 euro (per groep)

huis

Contactgegevens

Praktijk in de wijk
Hoornse Meer Groningen
Goed bereikbaar (auto & bus)
Vrij parkeren
Tel / sms / whatsapp:
06-41825082
Email: info@deblauweuil.nl

Samenwerkingspartners

Mezzosopraan en zangcoach Judith Bouma helpt je over drempels heen om jouw stem te laten klinken.
http://www.judithbouma.nl

Beeldend kunstenaar en schildercoach Liz Agostini geeft je het vertrouwen, zodat jij jouw kunstwerk kan maken.
http://www.liz-agostini.com

Webdesign
Vind je mijn website mooi? en wil jij er ook een van haar makelij? kijk dan op Hetty Bloem. Webdesign & vormgeving www.creativejourney.nl