|

Onderwerp

“Loslaten.. je wordt er mee doodgegooid! “

Loslaten...

Het is een losgezongen woord van een bredere context. Natuurlijk kunnen we niet loslaten als we niet begrijpen waarom we kunnen loslaten. In staat zijn om dingen los te laten is een Gevolg van bewustwording. Door bewustwording Begrijp je dat je dingen niet hoeft vast te houden. Vanuit dit begrip ben je vervolgens in staat om het te doen.

 

Mentale gezondheid

Het vasthouden van dingen, je zorgen maken, blijven malen over iets, interne dialogen voeren, repeterende emoties, slapeloze nachten.. het helpt allemaal niets, je wordt er ongelukkig van en het heeft uiteindelijk niks met de werkelijkheid te maken!

 

Het is enkel onze persoonlijke gekleurde interpretatie van een situatie. Maar om het los te kunnen laten, moeten we eerst weten wat er van binnen gebeurt.

Eenvoudige oefening

Als je weer eens zo’n hardnekkig gedoe hebt in je hoofd, ga er dan eens ‘mee zitten’. Laat je licht er dan eens over schijnen en haal de emoties, gevoelens en gedachten eens uit elkaar. Zonder oordeel, alleen maar even kijken, voelen en observeren.

Als dat een beetje helder wordt, stel jezelf dan de vraag of het waar is wat je denkt, Hoe zeker weet ik dat? En tot slot.. weet ik absoluut, 100% zeker dat mijn interpretatie juist is?

 

 

Loading...