Mindfulness Oefening

|

Onderwerp

” De Gedachtestroom Regelmatig Doorbreken “

Het lijkt iets kleins en onbelangrijk..

…maar dit is het begin van ruimte maken

Het denken gaat maar door.. en het is soms moeilijk te stoppen. Hoewel het in ons eigen hoofd plaats vindt, lijkt het wel of we zelf de regie niet meer hebben. Met Mindfulness proberen we de regie over onze aandacht weer terug te krijgen.

 

Wanneer een hoofd te vol zit, is er geen ruimte meer voor de spontaniteit, het plezier en de creativiteit. Om meer ruimte te ervaren en andere mogelijkheden en oplossingen te zien moeten we een begin maken met het doorbreken van de gedachtestroom.

Eenvoudige oefening

Doorbreek de gedachtestroom

Probeer deze continue stroom van gedachten regelmatig even te doorbreken.

Zoek een terugkerende activiteit op je werk.

Oefen erin om je aandacht -vooraf aan deze activiteit- gedurende drie tellen naar je ademhaling te brengen

_____

Bijvoorbeeld

‘Voordat ik de mail open of koffie haal, ben ik mij bewust van drie ademhalingen’.

…Of…

‘Als ik de trap op loop ben ik mij ervan bewust dat ik adem en dat mijn voeten de traptreden raken’

_____

Loading...