Op een dag vertrok mijn grote liefde onverwachts en alle vaste grond verdween onder mijn voeten. Aanvankelijk voelde ik mij een slachtoffer en verzette ik mij heftig tegen de gang van zaken. Echter, na de eerste schrik, besloot ik om van deze gebeurtenis een zinvolle ervaring te maken. Ik stelde mijzelf de vraag ‘waarom gebeurt dit in mijn leven en wat wil het mij leren?’ Na de nodige zelfreflectie, begon ik langzaam te begrijpen dat zijn move voor ons beide precies de bedoeling was. Hij had ambities, waarbij ik niet de juiste partner was en in mijn leven had ik dingen te doen, waarbij het ‘huisje, boompje, beestje’ remmend zou werken. We hebben 15 goede jaren samen gehad en twee mooie zonen gekregen. Daarna was het kennelijk de tijd om verder te gaan. Er zijn geen slachtoffers en ook geen daders. Het leven geeft ons precies wat we nodig hebben, als we maar bereid zijn om het aan te nemen. Probeer uit het ‘dader-slachtoffer script’ te blijven, dan kan iedereen zijn eigen pad volgen.

Loading...